A new time has come.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Rose La'Ducras

Go down 
AuthorMessage
Rose
Level 2
Rose

Posts : 614
Join date : 2010-05-13
Age : 23
Location : Ehh op een stoel

PostSubject: Rose La'Ducras   Mon May 17, 2010 3:31 pm

De basis informatie
Volledige naam: Raphaëlle Odette Sophia Eleanore La'ducras
Roepnaam/bijnaam: Rose. Zo noemt ze zichzelf en wilt ze ook door andere aangesproken worden. Misschien is het je opgevallen dat elke letter van Rose een eerste letter is van haar voornamen.
Leeftijd: 17
Verjaardag: 8 Augustus
Geslacht: Vrouw
Geloof: Van huis uit werd er wel eens wat gedaan met het geloof. Haar ouders geloofde in de Schepper die Azulea heeft geschapen, en deden daar af en toe wat aan. Maar Rose zelf doet er niks aan.
Tradities: Rose heeft geen tradities, tenminste niet bewust.

Het innerlijk

Karakter: Rose vind zichzelf heel erg goed omdat ze zich heeft vrijgevochten van haar chique familie. Op haar vijftiende verjaardag kreeg ze van haar oudste broer een prachtig ingelegde dolk met een woord vrijheid er in gegraveerd. Dat deed een knop in haar hoofd omslaan, ze werd rebellerig tegen de dienstmeiden die alleen haar ouders' bevelen opvolgde en ging dingen doen die niet gepast waren in haar familie, dus bijvoorbeeld in een broek rondlopen. Dat was in het milieu waar zij in was opgegroeid echt not-done. Ook begon ze als een man te paardrijden en ging ze met onbedekte schouders naar buiten, haar familie was 'geshockeerd' toen ze dit zagen.
Maar even terug naar haar karakter. Rose is erg roekeloos en denkt niet lang na voor ze wat doet. Haar levens motto is niet voor niets carpe diem – pluk de dag. Zo gaat ze ook niet aan de kant voor een gevecht of kan ze soms onbedoeld wat angstaanjagend om de hoek komen door haar uitdagende houding. Rose is niet op haar mondje gevallen en kan soms iets te grof reageren op andere. De eerste indruk zegt veel bij Rose, dus kijk uit dat je haar niet gelijk begint uit te schelden. Als dat gebeurt is er weinig kans dat Rose haar mening over jou bijsteld die ze in de enkele seconden over je heeft geveild. Zo kan Rose ook erg wraaklustig zijn, mensen die haar over haar vrienden wat aan doen moeten vanaf dan elke nacht met een dolk in zijn of haar hand in slaap vallen. Rose zal dan niet rusten voor ze die rekening heeft verevent. Dus Rose is kort gezegd niet echt vergevingsgezind
Verder is Rose geen ochtendmens en houd ze meer van het nachtleven omdat ze 's avonds in haar element is.
Vrienden van Rose zullen zich soms afvragen wat er in haar hoofd omgaat omdat ze op het ene moment heel nadenkend kan zijn en op het andere moment naief en lijkt het alsof ze iedereen vertrouwt zonder verder na te denken. Dat is ook erg in haar nadeel, soms is ze heel erg goedgelovig en loopt ze zo met iedereen mee. Al neemt dit gedrag de laatste tijd af omdat ze merkt dat als ze te snel iemand vertrouwt je voor je het weet beroofd bent of erger...
Nog een paar karakter trekjes die nog niet genoemd zijn: jaloers, soms verwend, druk
Relaties: Rose flirt best wel snel met jongens. Ze heeft wel redelijk vaak korte relaties gehad, dit is nooit wat geworden. Als ze echt verder met iemand wilt, dan gaat ze juist die jongen negeren en onaardig tegen hem doen, omdat ze bang is om zich te binden.
Bijzonderheden aan karakter: Rose kan nogal eens last van stemmingswisseling krijgen. Ook kan ze echt heel chagrijnig zijn.
Talenten: Rose heeft een talent voor instrumenten, je hoeft het haar maar voor te doen en ze kan je haast foutloos naspelen. Ook is Rose erg goed met haar zwaard, maar dat komt omdat ze daar vanaf jongs af aan les in had gehad. Dat was ongeveer de enige eis van haar vader die ze zonder morren aannam.
Zwakheden: Ze is redelijk verwend waardoor ze soms teveel van andere verwacht. En ze vertrouwt mensen soms te snel zoals al bij haar karakter beschreven stond.
Zwakke plekken: Rose moet het van haar snelheid hebben, niet van haar lenigheid. Ze is redelijk snel maar lenig niet. Zo zul haar nooit naar een circus zien gaan, ze is daar te jaloers voor. Nog een zwakke plek van haar. Ze kan nog al eens jaloers worden op andere....
Je mag Rose ook geen rijke lui's kindje noemen, dan heb je het gelijk bij haar verbruit.
Sterke punten: Rose kan niet tegen verliezen of vernederingen. Daardoor zal ze altijd tot het einde door gaan. Ook heeft ze al vanaf jongs af aan leren zwaardvechten en zich te verdedigen.
Status: Rose neemt graag de leiding en weet wat ze wilt. Ze is koppig en laat niet zomaar over zich heen lopen, dus een redelijk hoge status.

Passies: Een echte passie van Rose is schrijven, ze schrijft kleine korte verhaaltjes die allemaal ergens anders over gaan. Ze noemt het geen talent van zich, al vinden sommige dit wel, ze vind dat iedereen die zijn fantasie gebruikt kan schrijven.
Afkeer/Haat: Ze heeft een hekel aan kakkerlakken, die vind ze gewoon eng/ Verder kan ze niet tegen mensen die bij voorbaat al opgeven.
Verslavingen/genotsmiddelen: Rose heeft nou niet bepaald iets waar ze echt niet zonder kan, maar ze houd wel heel erg van haar kladblok waar ze haar verhaaltjes in opschrijft.

Afkomst
Geboorte en/of woonplaats: Ze is geboren en getogen in het rijke dorp Fortuna. Daar woont ze nog steeds officieel. Maar de laatste tijd zit ze vaker in het appartement van haar familie in Yuka dan in het landhuis in Fortuna.
Familie: Rose is de jongste van een grote, rijke familie. Haar vader is een rijke wapenhandelaar en bankier die getrouwd was met de dochter van een vriend van zijn vader. Daaruit kwamen 7 kinderen voort. De eerste 2 waren jongens de rest waren allemaal meisjes waarvan Rose de jongste was.

Het uiterlijk

Lengte: Rose is 1 meter 77, veel langer zal ze niet worden. Misschien nog enkele centimeters maar meer ook niet.
Omschrijving haar: In het halflange haar van Rose zit een natuurlijke lichte slag. De kleur is rood/oranje, het is niet haar natuurlijke kleur maar geverfd. Haar natuurlijke kleur is donkerblond.
Meestal draagt Rose haar haar los, maar met speciale gelegenheden steekt ze het nog wel eens op en verft ze het nog wel eens in een andere kleur. Ja Rose verft regelmatig haar haar in een andere kleur. Dus kijk niet raar op als ze ineens met paars haar voor je staat.
Omschrijving ogen: De ogen van Rose zijn niet heel groot of klein, maar gemiddeld. Ze hebben een onderzoekende opslag. De kleur zit tussen blauw en groen in. Dat is haar normale oogkleur. Aan lenzen heeft ze een hekel, dus je zult haar nooit met een andere oogkleur zien lopen. Verder maakt ze haar ogen vaak licht op met wat mascara en oogpotlood.
Bouw van het lichaam: Rose lichaam is eerder gespierd dan lenig. Ze heeft lange benen die gewend zijn om hard te lopen. Haar voorgevel is mooi gevormd en past goed bij de rest van haar lichaam, dat weet Rose ook dus daar is ze ook wel trots op.
Rose is verder ook slank te noemen. Niet op de dunne manier, maar op de goede manier van een goede lichaamsbouw en genoeg bewegen.
Kledingstijl: Rose draagt van alles en nog wat. Meestal hebben haar kleding wat luxe omdat ze dat gewend is van haar jeugd. Maar je zult haar niet vaak in moeilijk te dragen jurkjes zien lopen, daar is ze nou weer net te praktisch voor.
Uiterlijke kenmerken: Rose is redelijk ijdel. Niet dat ze om de 10 seconden in de spiegel kijkt, maar ze besteed wel elke dag een wel minstens een half uur aan haar uiterlijk. Ze wil er altijd goed verzorgt uitzien. Verder heeft ze bijna altijd echt zilveren knopjes in haar oren. Aan tattoos doet Rose niet, dat vind ze zonde van haar huid.

Kracht
Elementaire kracht: Vuur
Bijkracht: Ijs
Wapens: Rose heeft altijd haar zwaard bij zich. En de dolk van haar broer met het woord vrijheid erin gegraveerd. Verder heeft ze nog wat werpsterren opzak, maar die gebruikt ze echt alleen in tijden van nood. Ze kan er nou niet bepaald goed mee omgaan.
Vechtsport: Als meisje in haar familie mocht ze wel leren zwaardvechten, maar een vechtsport beoevenen weer niet. Dus een officieele vechtsport heeft ze niet.
Vechtstijl: Alhoewel ze geen officiële vechtsport beoefend heeft ze wel een eigen vechtstijl ontwikkeld. Als Rose in een gevecht uitkomt valt ze het liefst zo snel mogelijk aan en maakt ze het liefst gebruikt van de zwakkere punten van het lichaam, zoals het kruis en de luchtpijp. Ze vecht op het eerste gezicht erg onbehouwen, maar als je langer naar haar kijkt merk je dat ze precies weet wat ze doet en ze eigenlijk alleen haar tegenstander moe probeert te maken met veel schijnbewegingen en snelle wendingen.

Draak
Naam van je draak: Cairo
Geslacht van je draak: mannelijk
Soort: Traïstu, dit zijn draken die het meest in hun element zijn op drukke plaatsen, het zijn sociale draken die het liefst de hele dag lui in de hete zon liggen.
karakterschets: Cairo is een luie draak die het liefst of ligt te slapen of geaaid worden. Als hij een vrouwtjes draak ziet begint hij altijd heel parmantig te draaien met zijn staart.....
Uiterlijk van je draak: Als jonge draak ziet Cairo er klein en paarsig uit, hij heeft kleine stekels op zijn rug die er eerder schattig dan gevaarlijk uitzien. Als hij eenmaal volwassen is ziet hij er zo uit:


Extra
Verleden: Rose werd geboren in een gezin dat geen armoede kent. Haar ouders waren rijk, niet zomaar rijk maar echt héél rijk. Ze werd het meest van de tijd verzorgd door dienstmeisjes en de zo genoemde kinderjuffen. Ze moest altijd netjes erbij lopen en alles volgens de etiketten doen. Ze zag haar ouders alleen bij het diner s'avonds en dan was het bijzonder als ze wat tegen haar zeiden. Het was bij hen de gewoonte om stil en snel de luxuese maaltijd op te eten. Op haar 7de kreeg ze van haar vader een zwaard voor haar verjaardag. Dat was ook de dag waarop ze voor het eerst het gevoel kreeg dat haar ouders echte mensen waren. Ze lachte toen ze haar zwaard uitprobeerde op de gasten en die vrolijk haar haar gang lieten gaan. Haar ouders hadden haar expres een bot, ongevaarlijk zwaard gegeven omdat ze dat hadden verwacht.
Vanaf haar zevende verjaardag kreeg ze ook haar eerste dans en zwaardvecht lessen. Het dansen vond ze niks, het moest teveel volgens de regeltjes. Maar Rose was een braaf meisje en volgde ze zonder morren. Het zwaardvechten vond ze daar in tegen wel geweldig en vroeg ze om extra lessen, hoe ongepast dat ook was voor een meisje.
De jaren gingen door, ze kwam op de grootste feesten en deed braaf wat er van haar verwacht werd. Tot ze 15 werd. Ze was al maanden onrustig en voelde zich opgesloten in de strakke onderjurken en korsetten. Ze haatte het dat ze nooit eens alleen door Fortuna kon zwerfen, altijd liepen er minstens 3 lijfwachten mee, op bevel van haar vader. Maar op haar verjaardag kwam er verandering in. Van haar oudste broer, die ondertussen al bijna 30 was, kreeg ze een prachtige dolk die ze nog steeds bij zich draag. In deze dolk stond het word vrijheid gegraveerd. Toen ze die woorden las leek het alsof de bliksem insloeg in haar hoofd. Ineens wist ze wat ze altijd zocht, de vrijheid zonder alle regeltjes van haar ouders en het luxe leven. Na het bal dat ter ere van haar werd gehouden trok Rose zich terug in één van de lege zalen. Ze ging in een hoekje zitten met de dolk in haar handen. Zo zat ze de hele nacht te denken over wat ze zou gaan doen.
Een paar dagen later reed ze met een onopvallen rijtuig weg, richting Yuka. Ze had een briefje achtergelaten voor haar ouders, zodat ze haar niet gingen zoeken. Ze heeft voor ze in Yuka aankwam een jaar rondgereisd en van het 'echte' leven geproefd zoals ze dat noemt. Nu leeft ze in Yuka en is niet van plan om voorgoed terug naar Fortuna te gaan. Haar ouders begrijpen dat, stiekem denkt Rose ook wel dat haar moeder hetzelfde had willen doen maar nooit de moed had gevonden om weg te gaan.
Overig: Rose weet niet wat geld nood is en kan daarom wat verwend overkomen.....
Plaatje: Van jong naar oud:Hier had ze voor het eerst haar haar gekleurd (ong. 12 jaar oud)


nu


Last edited by Rose on Mon May 17, 2010 6:31 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
Iyona Taroné
De Tovenares
Iyona Taroné

Posts : 144
Join date : 2009-11-30

PostSubject: Re: Rose La'Ducras   Mon May 17, 2010 4:30 pm

Goedgekeurd!

_________________
Back to top Go down
View user profile http://azulea.forumotion.net
 
Rose La'Ducras
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Azulea :: Wie ben jij?-
Jump to: