A new time has come.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 De Bottendame

Go down 
AuthorMessage
Iyona Taroné
De Tovenares
avatar

Posts : 144
Join date : 2009-11-30

PostSubject: De Bottendame   Sun May 16, 2010 4:56 pm

Half vrouw, half skelet. Zo ziet Helena eruit, al staat ze beter bekend als de Bottendame. Volgens sommige mensen is ze een heks of een vervloekte uit de hel. Oké toegegeven het deel waarin ze zeggen dat ze vervloekt is klopt, maar dat ze uit de hel komt of dat ze een heks is klopt van geen kanten. Het echte verhaal gaat zo:

"Helena" fluisterde de vriendelijke zachte stem vanuit de duisternis.
De dekens trokken zich samen in de gebalde vuisten van Helena.
"Helena kom" lispelde de stem weer.
Een onderdrukte snik werd hoorbaar uit haar bed. "Nee!" zei ze met een verstikte stem van radeloos of misschien beter gezegd hopeloosheid. Wat moest die stem van haar, waarom viel deze stem met haar kwaadaardige vriendelijkheid haar elke nacht lastig?
"Helena, vechten heeft geen zin"
De dekens vielen met een zachte plof op de grond, gevolgd door twee smalle voeten met daaraan vast prachtige lange benen.
"Goed zo Helena"
Het bed kraakte toen het gewicht wat erin had gelegen op stond. Aan de twee benen werd de rest van het lichaam van de eigenaar zichtbaar. Een dunne taille gevolgd door een kleine welving in de japon die precies de juiste grootte had. Daarboven werd een slanke hals zichtbaar gevolgd door een prachtig fijn gezicht, alles in verhouding, omlijst door lang glanzend stijl haar.
"Ja Helena" zei de stem aanmoedigend uit de duisternis.
Een traan rolde over het gezicht. De rode lippen vormden een geluidloos woord 'help'.
"Waarom wil je hulp?" de klank van de stem klonk als zoete honing smaakt. "Helena, de spiegel"
Dat was het, de spiegel. De met eikenhouten omlijste spiegel die al in het huis stond voor zij erin kwam.
Voor Helena het wist begonnen haar voeten te lopen, richting de spiegel.
"Stap erin" dit keer liet de stem haar naam achter wegen.
Een gil ontsnapte uit haar kil. Haar hele geest verzette zich tegen deze stem, maar haar lichaam luisterde niet. Zonder te aarzelen verdween haar linkerhand in de spiegel. Voor haar ogen zag ze hoe het vel van haar hand zwart blakerde, hoe het vlees van haar hand viel, d'r aderen verdwenen. De rest van haar linkerarm verdween ook in de spiegel, ze gilde. Langzaam verdween de rest van haar linker kant in de spiegel, alles verdween behalve de botten. Onophoudelijk bleef ze gillen.
"Goedzo Helena" bleef de stem fluisteren "Nog een klein stukje"
Een felle flits verlichte de kamer, haar lichaam bleef bevroren stil staan. De tranen bleven over haar gezicht druppelen. Uit het felle licht kwam een vrouwen lichaam tevoorschijn. Deze was zo mooi dat ze met geen enkel woord te omschrijven was. Zonder wat te zeggen trok ze Helena uit de spiegel en bracht haar in slaap. De vrouw bleef de hele nacht bij Helena en suste haar in slaap. Ze liet de stem verdwijnen, maar aan haar linker lichaams helft kon ze niks meer doen


Zo veranderde Helena van mooie jonge vrouw in een soort monster. Helena werd door de lichtgevende vrouw naar de bossen van Mitda verbannen met de woorden 'Dit is het beste wat ik voor je kan doen'.
Het hutje wat Helena daar heeft opgebouwd bestaat volledig uit botten en beenderen van de vreemdste wezens. Elk bot heeft een betekenis en een speciale werking die alleen Helena begrijpt. In het bos waar ze woont komt nooit iemand, laat staan bij haar hutje. Dat doet Helena pijn, ze wil zo graag een beetje liefde...


_________________
Back to top Go down
View user profile http://azulea.forumotion.net
 
De Bottendame
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Azulea :: Personages :: Belangrijke personen-
Jump to: