A new time has come.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 De geschiedenis van Azulea

Go down 
AuthorMessage
Iyona Taroné
De Tovenares
Iyona Taroné

Posts : 144
Join date : 2009-11-30

PostSubject: De geschiedenis van Azulea   Mon Nov 30, 2009 8:10 pm

Iedereen weet dat Azulea in de meest belangrijke strijd van de geschiedenis is, deze strijd heeft zelfs invloed op het voortbestaan op het leven zoals wij die kennen. Dat weet je toch? Nee, oké dan zal ik het je vertellen.

Aan het begin van Azulea toen er nog niks was. Ja er waren mensen en andere wezens. De mens drong zich op en maakte elk wezen inclusief zichzelf af als iets hen niet aan stond af. Tot er een vrouw in Azulea verscheen, hoe ze hier kwam wist niemand. Maar ze noemde zichzelf Alicia Zumora, volgens sommige kwam ze van een andere demensie ver weg van de planeet waar niemand de naam kent. Alicia bracht de eerste 4 drakeneiren mee. Voor elke draak een element. Toen de draken uitkwamen schrokken ze van wat de mensheid elkaar aandeed. Ze brachten het licht in de harten van de mens. Genoeg licht voor een vredig leven op Azulea, ze waren slim genoeg om de nodige haat te laten zitten. Anders zou het ying yang effect niet geheel zijn en zou de wereld net zo onleefbaar zijn als eerst. Ze schonken de mens de macht van de elementen. Deze konden ze gebruiken voor van alles en nog wat. Zo werd Azulea een mooi vrij land waar iedereen elkaar respecteerde en accepteerde geworden. Magie was toen volledig toegestaan, de 5 eerste tovenaars werden geeërd en mensen keek tegen ze op. De mensen die 1 van de machten of bijmachten tot zich hadden gekregen werden gerespecteerd en werden overal naar toe geroepen voor hulp. Degene die de eer hadden om een draak tot zich te krijgen waren verhefen boven de normale wetten en niemand zou hen ooit van hun draken kunnen scheiden, voor hen was de schone taak boodschappen overbrengen en degene die de machten tot hun beschikking hadden te helpen. De eerste 4 draken, die de wereld in evenwicht hielden, keken tevreden toe hoe de mens hun weg vond in deze wereld. Toen het erop leek dat de mensheid het zelf kon redden besloten de 4 draken zich terug te trekken op een plek waar niemand ze zou kunnen vinden. Ze waren er zeker van, de mensen zouden het redden.

Totdat het duister Azulea binnendrong. Waar vandaan deze kracht kwam wist niemand, het enige wat men wist is dat er ineens demonen plagen kwamen. Niemand was er meer voor veilig. Dem mensen werden bang en knorrig, Tovenaars kregen de schuld van dit alles en werden bespot. Degene die de machten bezaten werden opgejaagd om dat slechte wat hen aanviel te verslaan. Drakenrijders werden gedood, uit onmacht! Dit alles doordat iets onbekend de ying yang in de harten van de mens verstoorde en het kwaad uitstrooide.
Doordit alles verdween langzaam de magie uit de harten van de mensen. Tovernaars verdwenen, hun macht werd weggezogen door iets onbekends. Draken trokken zich terug in de bossen hun berreiders stierven door ouderdom of door toedoen van het onbekede gevaar. Degene die elementaire magie hadden stierven voor hun gevoel uit. Bijna niemand konden hun geschonken krachten meer gebruiken. Zo verdween de magie uit de harten van de mensheid. Behalve uit het hart van 1 man: Taikan. Taikan wist dat dit allemaal door 1 man kwam. Een man bezete door macht, macht en nog eens macht. De mensen noemen hem vandaag de dag Rahl, Darken Rahl. Waar hij de duistere magie vandaan haalde wist niemand.
Taikan had dit zien aankomen, hij verschool zich in een bos en sloot dit met magie af om Darken Rahl te omzeilen. Vanaf deze plaats heeft hij Azulea in drieen gedeeld. Dit heeft hij gedaan om de mensheid zo goed en kwaad als het kan tegen Darken Rahl te beschermen. Deze drie delen werden: Mitda, Hesta, Ashtar. Hij legde magische grenzen tussen de landen. Niemand kon door deze grens heen, dan zouden ze rechtstreeks de hel ingetrokken worden. Taikan hoopte dat de grens sterk genoeg zou zijn om duizenden jaren stand te houden tegen Darken Rahl en zijn opvolgers. Helaas had hij het mis. Geïntresseerd, ik vertel er straks over verder. Eerst dit, de drie landen van Azulea:
Hesta, het gedeelte dat Darken Rahl helemaal in zijn macht had gekregen. Magie werd daar verboden, alleen Darken Rahl en zijn vertrouwelingen hebben daar 1 van de 4 machten. De verschillende takken van magie verdwenen, alleen de elementen bleven over. Niemand wist hoe dat kwam, op 1 enkeling na: Taikan. Maar daar los van, de magie is dus weer samengevoegd, terug naar de origenele magie. Het is sterk en gevaarlijk. Darken Rahl heeft zelfs een magie die nog nooit iemand heeft gezien, dat is de rede waarom iedereen hem vreest.
Mitda is het gedeelte waar magie helemaal toe is gestaan. Alleen weinig mensen weten nog hoe ze het moeten beheersen. Veel mensen vinden het niet voor hun weggelegd al hebben ze een machtige kracht. Hier is ook een verklaring voor. Darken Rahl, vlak voor de grenzen gesticht werden heeft hij zijn magie gebruikt om hun harten blind te maken voor magie. Gelukkig zijn er nog een stuk of 50 die er aan ontsnapt zijn en deze krachten elk aan 1 persoon kunnen doorgeven. Op hun beurt gaven die personen de leer van hun kracht door aan 1 persoon. Zo stierf de magie in Mitda niet uit. Tenminste tot zolang de grenzen het tussen Mitda en Hesta houden.
Ashtar, het land zonder magie. Hier zijn alle mensen heen gevlugt die niks met magie of iets dergelijks te maken wil hebben. Tenminste dat denken de meeste mensen. Enkele ingewijden weten dat hier de tovenares leeft. Nu zul je wel denken wie in hemelsnaam de tovenares is. Dat leg ik je graag uit in het volgende topic. Ook leven hier in de bossen ergens de laatste draken van Azulea.

Nu is Azulea aangekomen op het punt dat de grenzen tussen Hesta en Mitda aan het bezwijken zijn. De eerste legers van Hesta zijn Mitda binnengedrongen en hebben de eerste dorpjes al ingenomen. Sommige dorpjes zijn ingenomen zonder enig verzet. Uit vage berichten van ver weg horen mensen dat ze de legers als verlosing zien. Andere dorpen hebben bloedig gevochten, maar ze waren veel te klein om weerstand te kunnen bieden aan het leger van Darken Rahl. De grens tussen Mitda en Ashtar verzwakt al, het is een kwestie van tijd tot deze grenzen ook bezwijken.
Back to top Go down
View user profile http://azulea.forumotion.net
 
De geschiedenis van Azulea
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Azulea :: Informatie :: Azulea-
Jump to: