A new time has come.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share
 

 Lune en Sole, de eerste sterren

Go down 
AuthorMessage
Owen
Level 2
Owen

Posts : 493
Join date : 2010-05-25
Age : 22
Location : In atlantis, de geheimebasis in de bermuda driehoek waarvandaan de dolfijnen de wereld willen overnemen

Lune en Sole, de eerste sterren Empty
PostSubject: Lune en Sole, de eerste sterren   Lune en Sole, de eerste sterren I_icon_minitimeTue Jun 15, 2010 3:26 pm

Dit is een verhaal uit de folklore van Mirzalome, het Rpg dat ik aan het maken ben

PS: Ik weet het, de namen zijn afgezaagd.XD
PS2: dit is mijn eerste verhaal, dus niet te gemeen reageren he

Er waren eens twee rivaliserende bergdorpen. De ene aanbaden Solei de zonne godin. In het andere dorp aanbaden ze Luna de maan. Nu gebeurde het dat Luna en Sol kinderen wilden, en beide zegenende ze een stel met een kinderwens. Ze verschenen in een droom en vertelden over hun zoon en dochter, en dat deze ooit weer terug zouden moeten keren. De twee vrouwen werden zwanger, die uit het zonnedorp van een zoontje, van Solei. En die van het maandorp van een dochter, van Luna.

Tijdens een stormachtige nacht werden de twee kinderen geboren. De kinderen werden vernoemt naar hun moeder. De dochter heete Lune en de zoon Sole. En wie goed luisterde hoorde het gehuil van twee babys, en hun goddelijke moeders glimlachten.

De kinderen van beide dorpen speelden altijd samen op een veld in de valei, en toen Lune en Sole oud genoeg waren gingen ze mee naar het veld. Daar ontmoetten ze elkaar, en ze voelden meteen een band.

Ze groeiden op, maar door de rivaliteit, mochten ze niet meer samen naar hetr veld. ze groeiden gescheiden van elkaar op tot een wonderschone jonge vrouw, en een leuke jongeman. Nu was het zo dat de dorpen het kookpunt hadden bereikt, oorlog stond op uitbreken. Nu was de Sole bij een speciaal team gekomen dat moest spioneren bij het andere dorp. Zo geschiede, de jongen vertrok samen met anderen naar het andere dorp. Daar vertelden ze dat ze vluchtelingen waren, en de mensen namen ze in huis. Nu was Sole bij de ouders van Lune in huis gekomen, en bij het avondeten zagen de twee elkaar weer. Het was liefde op het eerste gezicht. Die avond glipten ze naar buiten, en werden niet meer gezien tot de volgende ochtend.

Zo ging het een paar weken door, tot het eind van de missie. Lune weende tranen van verdriet toen Sole weg moest. Hij liet zijn nzwaard bij haar, en zij gaf hem de hare. Een maand later brak de oorlog uit. Zowel Sole als Lune werden gerecruteerd. HJet gevecht brak uit, en bijden vochten dapper. Lune in zilver en Sole in goud. Na veel vloeiend bloed kwamen ze terenover elkaar. Zonder elkaar te herkennen begonnen ze een zwaard gevecht. De vonken vlogen in het roind, en om hen heen stopte iedereen om te kijken. Na een hevig gevecht en vele wonden staken ze de zwaarden door elkaars buik. En in hun laatste seconden herkende ze de zwaarden, en zette hun helmen af. Tijdens een kus bliezen ze hun laatste adem uit. Samen met hun overlijden was er een enorme lichtflits, en Solei en Luna verschenen voor ieder. Ze vertelden de dorpelingen dat ze zeer ontevreden waren dat ze zich zo hadden laten leiden door woede, dat ze zich niet realiseerden dat de zon en de maan samen horen. En toen Solei en Luna de aarde verlieten, namen ze Sole en Lune mee naar de lucht. De dorpen verenigden zich, en bouwden een nieuw dorp in het dal.

Nu nog steeds stralen Sole en Lune aan de hemel, voor eeuwig samen.
Back to top Go down
View user profile
 
Lune en Sole, de eerste sterren
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» M'n eerste videoblog :)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Azulea :: verhalen :: korte Fantasy verhalen-
Jump to: