A new time has come.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 RPG regels

Go down 
AuthorMessage
Iyona Taroné
De Tovenares
Iyona Taroné

Posts : 144
Join date : 2009-11-30

PostSubject: RPG regels   Mon Nov 30, 2009 7:14 pm

Waarschijnlijk kennen de meesten mensen de regels van het RPGen wel, toch is het verstandig om het nog even door te lezen of natuurlijk als je helemaal nieuw bent in het RPGen.

Het is de bedoeling dat je in de alwetende (hij/zij)(verleden tijd) verhaalvorm schrijft.

De goede manier:
Joop pakte voorzichtig het zwaard van de grond. Hij keek hem zorgvuldig, was dit echt het zwaard van de koning geweest?

De foute manier
Joop *Komt aanlopen* *bukt* *pakt zwaard* *bekijkt hem* Was dit het zwaard van de koning?


Nog een foute manier: De ikvorm

Ik pakte voorzichtig en zwaard op en bekeek hem, was dit een koningszwaard?


Je hebt je eigen personage dus speel alleen met je EIGEN personage:

Goede manier

Henk trok de fles uit Joops hand en gooide die in de gootsteen. "Genoeg we gaan" Hij keek Joop strak aan, benieuwd hoe hij zou reageren.

Foute manier
Henk pakte de fles Osaké van Joop af en gooide die de gootsteen in "Genoeg, we gaan." Hij liep samen met Joop die niet eens tegenstribbelde naar de uitgangGeen powerplay, dat houd in dat je je personage niet onsterfelijk en geweldig maakt. Je personage is een mens die ook gewond kan raken.

Goede manier:

Joop sprong opzij voor de ijspegels en voelde hoe een ijspegel langs zijn arm schoot en een spoor van bloed achterliet. Zijn gezicht vertrok van de pijn. Snel herstelde hij zich en keek vals naar Henk "Dacht je echt dat je sterker was dan mij?" mompelde hij met een verbeten gezicht. Hij schoot een stuk of 20 kleine, maar vlijmscherpe ijspegels op Henk af en keek verwachtingsvol naar Henk, benieuwd of hij ze kon ontwijken.

Foute manier:

Joop hield de ijspegels met 1 draai van zijn hand tegen en grijnste vals. Hij was veel sterker dan die zwakke Henk. "Wat dacht je te kunnen doen" zei hij spottend en schoot het dubbele van ijspegels terug en grijnsde door Henk's van pijn vertrokken gezicht toen de ijspegels zich in hem boorden.Schrijf duidelijk en gebruik leestekens en hoofdletters. Het is vreselijk irritant voor andere lezers om geen leestekens en hoofdletters te gebruiken. Of hoofdletters op verkeerde plekkend (Dus geen: BrEezEr TaAl)


Schrijf minstens 2 regels in je postvak voor je het bericht post. Als het korter is zal er weinig gevoel in gelegt zijn en zo krijg je sneller veel berichten. Zo is het niet de bedoeling, als ik je erop betrap meermalen korte berichten te posten zal je een waarschuwing krijgen.

Als je een nieuwe plek of omgeving wilt maken, beschrijf dan duidelijk hoe de omgeving eruitziet en hoeveel personen er mogen komen.

Voorbeeld

De achtertuin van Joop
Een vervallen tuin vol met lege flessen drank en andere zooi. Joop komt hier niet vaak, alleen om zijn afval te loodsen. Er zijn vaak straatkinderen te vinden, omdat ze daar gratis mogen slapen en ze de zooi mogen gebruiken om te verkopen.

Personen: (zoveel personen mogen er maximaal tegelijk te zijn)
Regels: (hoeveel regels moeten er minstens in je postvak staan en mag er wel of niet gevochten worden?)
Rang: (welke rang heeft de persoon minstens nodig om hier te komen)

Je mag ook persoonlijke stukjes schrijven, dus stukjes tussen 2 personen. Laat dan duidelijk zien dat het persoonlijk is. Dan zullen andere je niet storen.
Ook mag je topics aanmaken over een bepaald gebeuren op een bepaalde plek.

Voorbeeld
Het gevecht in Joops achtertuin
Joop had henk uitgedaagt voor een gevecht, hij wilde zijn kracht goed leren gebruiken. En wat was daar niet beter geschikt voor dan een gevecht. Na lang brainstormen hebben ze besloten om het gevecht in Joops vervallen achtertuin te houden.

Personen: vrij, maar denk eraan dat de achtertuin een beperkte ruimte heeft
Regels: je mag komen kijken maar bemoei je niet met het gevecht en ga zelf ook niet meevechten. Minstens 2 regels in je postvak.
Rang: vrij

Houd je aan deze regels zodat je geen verbanning krijgt

_________________
Back to top Go down
View user profile http://azulea.forumotion.net
 
RPG regels
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Azulea :: Informatie :: De regels-
Jump to: